Upplevelsen

Det här är ingen vanlig konstutställning

Är du redo för en oförglömlig multisensorisk upplevelse i Tornby, Linköping i sommar? Vid Van Gogh Alive, så tittar du inte bara på hans målningar, här kliver du in i dem och känner deras kraft.

Van Goghs kreationer har ställts ut och beundrats i över ett sekel – men aldrig så här. Van Gogh Alive, skapad och producerad av Grande Experiences, ger besökarna den unika upplevelsen att fördjupa sig i Van Goghs konstnärskap och bli ett med hans värld.

Medan besökarna vandrar genom utställningen upplevs flera element, som stimulerar deras sinnen, såsom ljus, färg, ljud och lukter. Allt för att Van Goghs mästerverk ska komma till liv och ge besökaren känslan av att gå rakt in i hans målningar, en känsla som både är förtrollande, underhållande och pedagogisk.

Både vuxna och barn gläds åt denna fullskaliga utställningen som erbjuder möjligheten att konst från nya vinklar och perspektiv.

Introduktion

Vid ankomst passerar du den introducerande delen av utställningen. Där du får ta del av viktig information gällande utställningen, samt kunskapsberika dig gällande Vincent van Goghs liv och konst.

Introduktionen erbjuder en fascinerande insikt i hans mest kända verk samt en pedagogisk del av vad du kommer att uppleva under utställningen.

SENSORY4™ Galleriet

Från ögonblicket som du går in i SENSORY4™ galleriet så kommer du att imponeras av den kraftfulla, uppslukande och extraordinära upplevelsen som väcker dina sinnen. Den kommer att förflytta dig in i Van Goghs mästerverk, en upplevelse som länge kommer att finnas med dig.

Van Goghs sovrum

Efter att ha upplevt SENSORY4™ Galleriet får du nu möjligheten att gå rakt in i en fullskalig version av ”Van Goghs sovrum” – en av hans mest kända verk. Missa inte möjligheten att återskapa den ikoniska målningen genom att ta en bild i hans rum.

Konstnärsrummet

Med inspiration i Van Goghs verk, får du nu möjligheten att skapa dina egna mästerverk i vårt konstnärsrum. Med hjälp av informativa videoklipp får du chansen att testa på olika typer av målartekniker, perspektiv och kompositioner. Den här sektionen är speciellt populär för familjer, men med hjälp av tre olika svårighetsgrader finns det utmaningar för alla.

Solrosrummet

Om du uppskattar en bra selfie så förbered dig själv på solrosrummet. Det här spegelrummet med hundratals av solrosor erbjuder en otrolig bakgrund till dina egna bilder Den kommer båda erbjuda dig en rolig stund bland blommorna samt ett vackert minne av utställningen.

Souvenirer

I slutet av upplevelsen Van Gogh Alive – The Experience erbjuds en souvenirshop med några ikoniska produkter som blir till minnen i flera år framöver.